ril-seniorit

RIL-Seniorit: Vierailu Eero Järnefeltin näyttelyssä - Ateneum 24.4. (avec)

24.04.2024

Keskiviikkona 24.4. klo 13 vierailemme Ateneumissa Eero Järnefeltin näyttelyssä (avec). Tuttuun tapaan aloitamme kierroksen näyttelyintrolla Ateneum-salissa, minkä jälkeen jokainen voi tutustua tarkemmin teoksiin omaan tahtiin. Näyttely esittelee kosmopoliitin kulttuuriperheen kasvatin Eero Järnefeltin (1863–1937) mittavaa tuotantoa sekä taiteilijan merkitystä Suomen taiteelle sekä suomalaisuudelle.

Totuuden, tyypillisyyden ja olennaisen kuvaamiseen pyrkinyt Järnefelt tunnetaan erityisesti maisema-, pilvi- ja luontokuvauksistaan, Koli-aiheisista maalauksistaan sekä aikansa merkkihenkilöistä tekemistään muotokuvista. Suomen itsenäistyessä Järnefelt saavutti maassa lähes virallisen muotokuvamaalarin aseman.

Kaikki edellä mainitut aiheet ovat laajasti edustettuina Ateneumin näyttelyssä kuten myös Järnefeltin perhe ja lähisuku, joiden vaikutus Suomen 1800-luvun lopun ja vuosisadan vaihteen taiteeseen ja kulttuuriin oli valtava. Järnefeltin veljet, kriitikko Kasper, kirjailija Arvid, muusikko Armas sekä sisar, myöhemmin Jean Sibeliuksen puolisona tunnettu Aino muistetaan paitsi kuvataiteen, kirjallisuuden ja musiikin tekijöinä, myös osana laajempaa kulttuuritoimijoiden verkostoa.
Suurin osa näyttelyn teoksista on peräisin Kansallisgallerian kokoelmasta, mutta mukana on myös poikkeuksellisen paljon lainoja yksityiskokoelmista.

Olemme varanneet näyttelyintroon 50 paikkaa. Ilmoittautuminen ja näyttelyintron maksu 11€/henkilö (sis. Eventillan maksun) viimeistään 7.4. mennessä.

Ryhmille tarkoitettu sisäänkäynti sijaitsee Ateneuminkujan puolella, josta pääsee valopihalle suoraan meitä palvelevalle ryhmäkassalle. Ennen näyttelyintron alkua jokainen huolehtii ryhmäkassalla museon sisäänpääsymaksun joko museokortilla tai maksamalla 12 €/henkilö.

HUOM! Näyttelyintro alkaa tasan klo 13, jolloin Ateneum-salin ovet sulkeutuvat. Paikalle kannattaa tulla ajoissa, jotta ehtii asioida kassalla.

Tapahtumavastaava on Rita Piirainen, puh 0400676067

Ilmoittaudu
Takaisin edelliselle sivulle