ril-seniorit

RIL-Seniorit: Tutustuminen Espoon kaupunkirataan 22.10. (avec)

22.10.2024

Tiistaina 22.10. saamme kuulla (avec) Espoon kaupunkiradan toteuttamisesta hankkeen projektitoimistolla Sellon kupeessa. Espoon kaupunkirata on osa pääkaupunkiseudun joukkoliikennejärjestelmän kehittämistä. Samalla se parantaa Turun suunnan kaukoliikenteen, Karjaan, Kirkkonummen ja Espoon lähiliikenteen täsmällisyyttä ja sujuvuutta. Kaupunkiradan tavoitteena on tiheän, säännöllisen ja kaukoliikenteen häiriöistä riippumattoman lähijunaliikenteen mahdollistaminen, Helsinki–Turku-yhteysvälin ratakapasiteetin parantaminen ja liikenteen täsmällisyyden parantaminen ja häiriöherkkyyden vähentäminen.

Ratasuunnitelmassa on esitetty kahden lisäraiteen rakentaminen nykyisten raiteiden viereen välille Leppävaara–Kauklahti. Lopputilanteessa kaksi eteläisintä raidetta on tiheän kaupunkijunaliikenteen käytössä ja kaksi pohjoisinta raidetta nopeamman lähiliikenteen ja Turun suunnan kaukoliikenteen käytössä. Suunnitelmassa on esitetty Kilon, Keran, Kauniaisten, Koivuhovin, Tuomarilan, Espoon keskuksen sekä Kauklahden liikennepaikkojen kehittäminen, yhteydet muuhun maankäyttöön sekä liityntäpysäköinti. Rakentamisen erityisenä haasteena on liikennejärjestelyjen toimiminen rakentamisen kaikissa vaiheissa.

Projektia meille esittelevät toimialajohtaja Magnus Nygård ja projektipäälikkö Timo Rosenvall. Kokoontuminen on kaupunkiradan projektitoimistossa, Leppävaarassa Sellon vieressä, Hevosenkenkä 3 VI krs. tiistaina 22.10. klo 13:00. Ilmoittautuminen 15.10. mennessä. Mukaan mahtuu 30 senioria.

Tapahtumavastaava Petri Jalasto, 040 5529039

Ilmoittaudu
Takaisin edelliselle sivulle