ril-seniorit

RIL-Seniorit: Amos Rex - Hans Op de Beeckin ”Hiljainen paraati” -näyttely 6.2. (avec)

06.02.2023

Suuren kysynnän vuoksi järjestämme vielä toisen vierailun maanantaina 6.2.2023  klo 12.00 Hans Op de Beeckin ”Hiljainen paraati” -näyttelyyn Amos Rexin taidemuseossa (avec). Ennen tutustumiskierrosta meille on varattu näyttelyn esittely – intro.

Hans Op de Beeckin taide kuvaa elämää, sen hetkellisyyttä, kauneutta ja toisaalta tragikoomisuutta. Taiteilija työskentelee sulavasti eri medioiden välillä ja hän kertoo navigoivansa barokin ja minimalistisen muotokielen välillä, mutta maustettuna nykypäivän supermarketin kitschestetiikalla.

Mystiset hahmot ja paikoilleen pysähtyneet hetket ovat osa Hans Op de Beeckin Amos Rexiin luomaa maailmaa. Belgialaisen taiteilijan Hiljainen paraati on veistoksellinen mielenmaisema ja kokonainen puisto, joka sisältää 25 teosta vuosilta 2015–2022 sekä näyttelyä varten luodun äänimaiseman. Taiteilija kutsuu kävijän vaeltamaan arvoituksellisessa, elämän eri vaiheita kuvaavassa puistossa, jossa liike on jähmettynyt paikoilleen. Näyttelyn ikään kuin tuhkaan peittynyt maisema johdattaa hidastamaan tahtia ja kannustaa peilaamaan sisäänpäin — hiljentymään hetkeen.

Tällekin opastukselle mahtuu mukaan 15 henkilöä.

Ilmoittautuminen ja opastusmaksu 9 €/henkilö (sis. Eventilla-maksun) viimeistään 27.1.2023. Museon sisäänpääsymaksun jokainen huolehtii itse ennen opastusta. Museokortti kelpaa.

Museoon saavutaan Lasipalatsin sisäpihan kautta ja siirrytään suoraan alakertaan ryhmille tarkoitetulle kassapisteelle, josta saamme sisäänpääsytarrat. Näyttelyn esittely alkaa klo 12.00.

Yhdyshenkilö Rita Piirainen, puh 0400676067

Ilmoittaudu
Takaisin edelliselle sivulle