etätilaisuustietoiskut

RILin tietoisku: SFS 5907 Rakennusten akustinen suunnittelu ja laatuluokitus

26.01.2023

Tervetuloa mukaan torstaina 26.1.2023 klo 8-9 järjestettävään tietoiskuun, jossa käsittelyssä SFS 5907, Rakennusten akustinen suunnittelu ja laatuluokitus.

SFS 5907 Rakennusten akustinen luokitus julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 2004. Standardin vaikuttavuus on ollut suuri, sillä sitä on käytetty suunnittelutyössä rakennusten akustisen laadun määrittelyyn ja siihen on myös viitattu urakka-asiakirjoissa.

Ympäristöministeriön annettua vuonna 2018 ääniympäristöasetuksen syntyi tarve päivittää standardin sisältö. Samalla sen otsikko muutettiin muotoon ”Rakennusten akustinen suunnittelu ja laatuluokitus”.

Tietoiskussa standardityöryhmän puheenjohtaja TkT Mikko Kylliäinen kertoo standardin uudistamisen taustasta, sisällöstä ja standardin muutoksista.

**********

Tekniikan tohtori Mikko Kylliäinen on työskennellyt akustiikan suunnittelu- ja tutkimustehtävissä vuodesta 1995. A-Insinöörit Suunnittelu Oy:ssä hän on toiminut vuodesta 2013 alkaen suunnittelujohtajana sekä vuodesta 2015 alkaen yksikönjohtajana akustiikkasuunnitteluyksikössä.

Kylliäinen toimii myös sivutoimisena tutkijatohtorina Tampereen yliopistolla tutkimusalanaan akustiikka. Tutkijana hän on perehtynyt erityisesti rakennusten askel- ja ilmaääneneristyskysymyksiin, joista hän on julkaissut useita tieteellisiä julkaisuja. Lisäksi hän on osallistunut oppikirjojen, käsikirjojen ja standardien kirjoitustyöhön ja toimii RILin akustiikkatoimikunnan puheenjohtajana.

***********

Pääset liittymään tietoiskuun Microsoft Teams-linkin kautta, jonka saat ilmoittautumisen jälkeen sähköpostiisi.

Tervetuloa mukaan!

Ilmoittaudu
Takaisin edelliselle sivulle